Prva objava: Zašto UČENJE?!

Evo ga, moja prva objava na www.iall.eu. Od trenutka kad sam instalirao CMS do danas (nekoliko dana) već sam dobio par SPAM komentara. Ima da ih obrišem i u budućnosti onemogućim komentare.

Želio bih da ova stranica meni samom služi kao podsjetnik na stvari koje volio i koje trebam uraditi, a posjetiteljima kao inspiracija za učenje. Zašto baš učenje? Pa isplati se. I na ličnom i na profesionalnom planu. Uvijek su me plaćali dobro za stvari koje drugi ne znaju, i što sam više znao to mi je bolje bilo. No znanje nije statična stvar i jednom kad staneš ne prođe dugo i shvatiš da drugi oko tebe ne posustaju i da si to nešto zbog čega su te cijenili i plaćali zapravo izgubio. A to niko ne voli.

Znači UČENJE.

Kad se potrudite i potrošite sate i dane da nešto savladate osjetite zadovoljstvo zbog korisno utrošenog vremena. Inspirativno je to, natjera vas da se dobro osjećate jer ste nešto pošteno odradili.

Nadam se da će ovaj post (i svi sljedeći) inspirirati i nekog od vas da nauči nešto novo. Trebalo bi da ima puno savjeta kao i linkova na resurse za učenje uglavnom kroz prizmu stvari koje i mene zanimaju. Sad za sad, dok rad na ovom hobiju ne postane rutina nemojte očekivati neki veliki broj objava. Obećajem da ću svakako pokušati da redovno objavljujem stvari vezano za obrazovanje, kao i preporuke za knjige koje smatram vrijednim za pročitati.

Vremenom možda dobijem posjetitelje koji će redovno iščekivati novu objavu. Do tada provjerite s vremena na vrijeme ovu stranicu i dajte mi šansu.

Ali da ne dužimo ovaj tekst, mislim da je sasvim u redu da ovdje stanem.

Autor

P.S. Ukoliko nađete na gramatičke greške pri sklapanju rečenica slobodno mi pišite. Biće mi drago da to ispravim i da se podsjetim stvari koje sam zaboravio.